(+31) 495 - 631 398 NEEM CONTACT MET ONS OP

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Morgen in huis

Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd

Gratis verzonden

Vanaf € 99,95

Groot assortiment

Ruim 300 soorten

Product was successfully added to your shopping cart.

Alle gin soorten

Bij Majorgin wordt alle gin ingedeeld in de volgende catagorieën:

Verschillende soorten gin

Gin is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De verschillende soorten gin kunnen worden ingedeeld op verschillende manieren. Een manier is om de gin te sorteren op de productiemanier:

London Dry gin

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt deze gin niet uit London. London Dry gin is een soort gin die op een klassieke manier gemaakt is. Deze gin soort  is gemaakt door één eenmalige distillatie waarbij alle ingrediënten worden mee gedistilleerd. Na de distillatie mag er alleen nog water toegevoegd worden aan deze soort gin. 

Distilled gin

Deze soort gin is vergelijkbaar met de London Dry gin. Het enigste verschil is dat er na afloop van de eerste distillatie nog infusies plaatsvinden met extra ingrediënten. 

Compound gin

Deze gin soort is eigenlijk de slechtere kwaliteit gin. Bij deze gin worden vaak geen kruiden gedistilleerd. Er worden smaken en extracten toegevoegd om een smaak te creëren. 

Old Tom gin

Onder deze gin soort vallen de zoetere gins. Oorspronkelijk is deze gin soort bedacht om de scherpe alcoholsmaak te verbergen door de zoetere smaken. 

Bij Majorgin worden de verschillende soorten gin niet onderscheiden op de productiemanier. Onze verschillende gin soorten worden gesorteerd op basis van de hoofdsmaak. Het is mogelijk dat bepaalde gins in verschillende catagorieën vallen. 

 

Gin soorten