(+31) 495 - 631 398 NEEM CONTACT MET ONS OP

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Morgen in huis

Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd

Gratis verzonden

Vanaf € 99,95

Groot assortiment

Ruim 300 soorten

Product was successfully added to your shopping cart.

Gin 1689

Gin 1689 koop je bij majorgin.com!

Gin 1689, gin volgens een historich en uniek recept

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Toen Willem III van Oranje in 1689 naar Engeland vertrok en daar tot koning van Engeland werd gekroond, nam hij een typisch Nederland drankje mee. De Engelse bevolking gaf het al snel de bijnaam Dutch Gin en het duurde niet lang tot het uitgroeide tot een een van de populairste drank in Engeland. De Engelsen lieten zelfs op een gegeven moment bier en ale links liggen om de Dutch Gin te nuttigen.

Twee Nederlandse mannen besloten om de voetstappen van Willem III van Oranje te volgen om uiteindelijk uit te komen in Londen, die vandaag de dag nog steeds gezien wordt als de gin hoofdstad van de wereld. Tijdens de reis ontdekten ze het verhaal achter gin en waren ze vastberaden om het recept van de Dutch Gin te vinden. 

Diep verborgen in The Royal British Library vonden de mannen het recept van de befaamde Dutch Gin. Ze kochtten de rechten van het recept en vonden in distilleerderij Herman Janssen uit Schiedam de perfecte partner om Gin 1689, volgens het eeuwenoude recept, in 2018 weer op de markt te brengen. Dat jaar was Gin 1689 al direct succesvol en kreeg het een gouden medaille in de categorie super premium tijdens de Gin Masters 2018. 

Een jaar later bracht Gin 1689 de eerste Nederlandse Pink Gin op de markt, vernoemd naar Marie, de echtgenote van Willem III van Oranje. Gin 1689 Queen Mary Pink Gin krijgt door de toevoegingen van aardbeien en framboos een zachtere, fruitige smaak en natuurlijk een roze kleur.

Gin 1689 wordt geproduceerd door een van de oudste distilleerderijen van Nederland. Een unieke combinatie tussen de Engelse en Nederlandse cultuur en tussen het verleden en het heden. Het is een gin zoals geen ander en dat proef je bij iedere slok!