(+31) 495 - 631 398 NEEM CONTACT MET ONS OP

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Morgen in huis

Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd

Gratis verzonden

Vanaf € 99,95

Groot assortiment

Ruim 300 soorten

Product was successfully added to your shopping cart.

Nederlandse Gin

Nederlandse Gin

Nederlandse gin koop je bij Majorgin!

 

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

  1. 1
  2. 2

Nederlandse gin

Gin is een product dat zijn oorsprong vindt in Nederland. Gin is een afstammeling van het oer Hollandse product ''jenever''.

Geschiedenis van de Nederlandse gin

Gin wordt vaak beschouwd als een typisch Engels drankje. Maar niks is minder waar! Gin vindt zijn oorsprong in de lage landen en is eigenlijk de Engelse versie van het oer Hollandse drankje ''jenever''. Jenever werd ontdekt door de Nederlandse arts Franciscus de le Boë Sylvius. Hij mixte wijn met jeneverbessen, dit was de ontdekking van een distillaat op basis van jeneverbessen. 

Het drankje van DHr. Franciscus de le Boë Sylvius werd gebruikt als medicijn tegen maagklachten. Al snel veranderde de naam jenever in genever. De Engelse hebben later deze naam afgekort tot ''gin''.  Het grote verschil tussen jenever en genever zit hem in de selectie van de granen. In jenever wordt normaliter gebruik gemaakt van de graansoort gerst en in gin wordt er gebruik gemaakt van verschillende andere granen. 

De oorsprong van gin komt dus uit Nederland. Om deze reden is Nederlandse gin zeer speciaal en geliefd. Majorgin heeft een uitgebreid assortiment aan verschillende Nederlandse gins