(+31) 495 - 631 398 NEEM CONTACT MET ONS OP

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Morgen in huis

Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd

Gratis verzonden

Vanaf € 99,95

Groot assortiment

Ruim 300 soorten

Product was successfully added to your shopping cart.

Solar gin

Solar Gin

Solar Gin, de eerste gin gedistilleerd door de zon

Van hoog naar laag sorteren

   

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

1 artikel(en)

Solar gin is een van de weinige gins die nog echt wordt gedistilleerd volgens de pot still methode. Hierbij wordt de distillatie van gin op traditionele wijze uitgevoerd met handgeselecteerde botanicals, gebruik van koperen ketels en hoge kwaliteit alcohol.

De traditionele pot still methode heeft naar duurzaamheid wel wat verbeteringsmogelijkheden, want een distillatieproces kost altijd veel energie. Om 1 liter gin te produceren wordt door verwarming, evaporatie, condensatie en koeling maar liefst 1 kWh per liter aan energie verbruikt. Maar Solar Gin, zoals de naam al verklapt, wordt volledig gepowered door de zon!

De man achter Solar gin is Kevin van de Merlen. Door zijn passie voor smaken als levensgenieter en hobbykok besloot hij in 2015 een eigen onderneming te starten om moderne gins te ontwikkelen. In 2017, onder het genot van een biertje in een café met vrienden, ontstond het idee voor Solar Gin vanwege zijn passie voor gin en zijn baan als uitvinder. "Wat als we een proces kunnen ontwikkelen waarbij de gin op ambachtelijke wijze kan worden gedistilleerd, met rechtstreekse zonnewarmte?” Het heeft twee jaar geduurd , met veel ontwikkelingsuren, maar het eindresultaat mag er wezen. Solar Gin: 's werelds eerste gin die volledig op zonnewarmte wordt gestookt.

Dat Solar Gin op rechtstreekse warmte van de zon gestookt wordt, is niet de enige unieke eigenschap. De distilleerinstallatie van Solar Gin is namelijk compact maar volledig mobiel. Dit zorgt ervoor dat de distilleerinstallatie volledig off-the-grid kan werken en van een afstand bediend kan worden. De distilleerinstallatie is ook in staat om 60-65% van de warmte uitgestraald door de zon te capteren op een zonnige dag, wat 3x meer energiecapatie is dan het beste zonnepaneel op de markt.

Om Solar Gin een zacht karakter en een lekkere geur mee te geven, zijn een aantal typische botanische smaken vervangen met wat meer florale en citrus componenten. Ook is er een speciaal ingrediënt toegevoegd maar welk ingrediënt dit is, houdt de maker geheim. Maar misschien kan jij het achterhalen!

De eerste gin die volledig op rechtstreekse zonnewarmte wordt gestookt, Solar Gin is uniek in zijn soort!

Voor meer informatie over Solar Gin, klik hier en neem even een kijkje op de website!